Prima pagină

Despre noi

Bine aţi venit pe pagina de internet a Consulatului General al României la Edinburgh!

Sperăm ca informaţiile pe care le veţi găsi aici, cele de natură consulară, dar şi cele legate de România şi de relaţia noastră bilaterală cu Marea Britanie, să vă fie de folos.

Întreaga echipă a Consulatului General, își dorește ca, prin dialog, prin deschidere şi printr-o atitudine implicată şi activă, să fie parte din viaţa comunităţii româneşti, atât din Scoția cât şi din Irlanda de Nord.

Activitatea Consulatului General se desfăşoară pe fondul unei relaţii bilaterale strânse şi de durată, între două state care împărtăşesc valorile fundamentale ale democraţiei, statului de drept, libertăţii şi prosperităţii, care promovează pacea, drepturile omului şi cooperarea internaţională şi sunt animate de o viziune comună, asupra subiectelor de interes global.

Ne exprimăm speranța că website-ul nostru este un instrument dinamic si interactiv pentru toți cei interesați de activitatea Consulatului General și de serviciile pe care le oferim, precum și pentru cei interesați să afle informații despre România, relațiile bilaterale româno – britanice, evenimentele organizate de consulat în beneficiul comunităţii româneşti etc.

Prin intermediul acestui spațiu virtual încercăm, totodată, să oferim tuturor vizitatorilor informații generale despre economia, turismul, cultura, tradiţiile și istoria țării noastre, precum şi date de contact pentru principalele instituții și organizații publice din România.
Sperăm ca website-ul să fie atractiv, iar conținutul său util și interesant. 

Vă mulțumim că ne vizitati și vă dorim navigare plăcută!